Jongen door Martin MolletHet paar slechtvalken dat op De Kroon, de voormalige Stashuistoren, nestelt heeft drie jongen gekregen. Het paar brengt op dit moment drie kuikens groot, nauwlettend gevolgd door de vogel- en natuurvereniging Zoetermeer, met een camera in het nest.

De vogels zijn 5 mei voor het eerst gezien en de jongen zullen binnenkort op het rooster verschijnen om hun vleugels te testen om wat later de eerste vlucht te gaan maken. De vogel- en natuurvereniging Zoetermeer schrijft een ontwerpwedstrijd uit: Wie ontwerpt het mooiste vliegbrevet voor deze prachtige jonge vogels? Een naam bedenken voor de jonge vogels mag ook.


Stuur het ontwerp voor 1 juni aanstaande naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de winnaar ontvangt van de vereniging een exclusief boek over deze vogels.

Foto door Martin Mollet

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-