sw vo ONC ParkdreefDinsdag 18 mei vindt op ONC Parkdreef de online kick-off plaats van het project doorlopende leerlijnen van het Oranje Nassau College (ONC) en mboRijnland. De eerste drie leerlijnen – Nieuwe leerweg (mavo) met een praktijkgericht programma, Zorg en Welzijn en Servicemedewerker - worden nu gestart.

 

“Doorlopende leerlijnen geven leerlingen de kans om succesvol op het mbo in te stromen”, vertelt Elly Smit, projectleider op ONC Clauslaan. “Samen met mboRijnland bieden we een onderwijsprogramma aan vanaf de bovenbouw van het vmbo en de mavo tot en met het mbo-diploma. De leerlingen raken al vanaf klas 3 gewend aan de eisen die het mbo stelt. Daarbij kunnen leerlingen door vroegtijdige oriëntatie op het beroepenveld een weloverwogen studiekeuze maken. Minder leerlingen vallen onderweg uit, doorstromen naar een hoger niveau wordt makkelijker en het onderwijs kan verdiept, verrijkt of versneld worden. Dit motiveert leerlingen en studenten om door te leren.”

 

Leerlingen ONC Parkdreef verzorgen de techniek Marianne Molsbergen snijdt de taart aan

Vijf leerlijnen

Voortgezet onderwijs en mbo hebben inmiddels samen vijf leerroutes ontwikkeld op het gebied van de nieuwe leerweg met praktijk, zorg en welzijn, service, economie en ondernemen en dienstverlening. De eerste drie gaan nu van start, de andere twee volgen in de komende jaren. Sanne Glasbeek, projectleider op mboRijnland: “We hebben al gezamenlijk opdrachten uitgewerkt waarmee de leerlingen zich oriënteren op verschillende opleidingen op het mbo. Studenten van het mbo hebben op het ONC voorlichting gegeven, docenten gaan bij elkaar stage lopen en er komen, om te beginnen voor de zorgopleidingen, proeflokalen waar leerlingen van het ONC kunnen proefdraaien met praktische vaardigheden die bij de diverse mbo-opleidingen horen.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-