netwerk zoetermeerDe samenwerking tussen de gemeente en Netwerk Zoetermeer gaat veranderen, maar Netwerk krijgt twee jaar de tijd om zich hierop voor te bereiden. Netwerk Zoetermeer, voorheen Floravontuur, zal minder subsidie krijgen onder andere omdat de gemeente vanaf nu zelf de city marketing zal uitvoeren.


In december 2020 besloot het college al dat het subsidiebedrag aan Netwerk Zoetermeer omlaag zou gaan en de subsidierelatie herzien werd. Netwerk Zoetermeer is hierop in gesprek gegaan met het college, omdat het beëindigingsbesluit en de subsidiebeschikkingen onvoldoende perspectief gaven voor de toekomst van de organisatie. Netwerk had meer tijd nodig en vroeg om een langere overgangstermijn. Dit wordt nu twee jaar.

Ruud Steggerda, Netwerk Zoetermeer: “De Zoetermeerder gaat hier voorlopig nog helemaal niets van merken, wij blijven gewoon onze evenementen organiseren in de stad, voorzover dat kan met corona natuurlijk! We zijn nu nog in gesprek met de gemeente en bespreken opnieuw onze samenwerking. Het evenementen programma, met bv Zoetermeer Culinair, de Najaarskermis en Bevrijdingsdag blijft belangrijk en komt voorlopig niet in gevaar.” Netwerk Zoetermeer steunt jaarlijks organisatoren van gemiddeld 80 evenementen in de stad en organiseert zelf 9 eigen evenementen.

Voor 2021 krijgt Netwerk Zoetermeer een subsidiebedrag van € 521.153,- toegekend, voor 2022 moeten zij opnieuw een aanvraag indienen. Van deze subsidie organiseert Netwerk 9 evenementen per jaar in Zoetermeer en staat bv garant voor evenementen van kleinere organisatoren.

 

Evenementen in coronatijd

Voor evenementen in coronatijd is Netwerk Zoetermeer bezig met het organiseren van een vast centraal evenemententerrein in Zoetermeer. Op dit terrein kunnen evenement organisatoren dan gemakkelijker hun evenement houden, omdat er al met alle corona maatregelen rekening is gehouden. Zo wordt onder meer de logistiek  en de toegangscontrole met testen en passen goed geregeld en is er dan al vooral nagedacht over de veiligheidsplannen. 
“De ondernemer hoeft hier verder geen rekening mee te houden, wat ook scheelt in de aanvraag van de vergunning”, aldus Ruud Steggerda.
Dit speciale evenemententerrein zou vanaf half juli beschikbaar moeten zijn, maar het is nu nog niet zeker waar de locatie komt.

 

Update 19-5-21:

Uit een reactie van Netwerk Zoetermeer, voorheen Floravontuur, blijkt dat het gaat om twee verschillende besluiten. Het eerste besluit dateert van juni 2020, waarin besloten wordt om de subsidie te verlagen omdat de gemeente nu zelf de citymarketing uitvoert. Netwerk Zoetermeer is hiermee akkoord gegaan.

Het tweede besluit van het college is van december 2020, toen besloten werd om ook de evenementensubsidie voor Netwerk Zoetermeer per 2021 te verlagen én om de subsidierelatie te beëindigen. Tegen dit tweede besluit heeft Netwerk Zoetermeer bezwaar gemaakt. De gemeente heeft hierop zelf een overgangstermijn ingesteld.

 

Foto: de online start van Netwerk Zoetermeer, december 2020

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-