wapens inleverenVan maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei organiseert Politie Den Haag een wapeninleveractie. Dat betekent dat je gedurende deze week zonder strafrechtelijke gevolgen slag-, stoot- of steekwapens kunt inleveren. Inleveren kan heel eenvoudig bij de speciale gele kliko die bij het politiebureau staat.


Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslag genomen. Met deze actie wil de politie het wapenbezit - en gebruik- terugdringen. Bij het inleveren van wapens, zoals messen of een boksbeugel, worden geen vragen gesteld, het inleveren is geheel anoniem.
Burgemeester Bezuijen: “We hopen ook dat ouders met hun kinderen praten over het bezit van dergelijke wapens. Het is niet normaal om met een groot mes op zak rond te lopen. Dus ouders: praat met je kinderen!”


Vuurwapens

Ook vuurwapens kun je inleveren, maar voor de veiligheid worden deze wapens thuis opgehaald door agenten in burger. Een vuurwapen laten ophalen kan dus niet anoniem, maar je wordt niet vervolgd voor vuurwapenbezit.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-