Foto Jakobien en XVoor jonge vluchtelingen is de ramadan een extra moeilijke tijd om in Nederland te zijn, zonder familie. Wethouder Jakobien Groeneveld, en vele anderen, reageerden op een oproep van Jijbent.org om jongeren in de regio een mooi Suikerfeest te geven.

De ramadan is net als vorig jaar ook dit jaar anders door de coronacrisis. De moskeeën zijn gesloten vanwege de RIVM-richtlijnen en samenzijn zit er ook helaas dit jaar niet in. Net als vorig jaar bedacht het team van Jijbent.org, een initiatief van Jeugdformaat, een actie om deze jonge vluchtelingen een mooi Suikerfeest te bezorgen met een feestelijk pakket.

Wethouder Jakobien Groeneveld, trouw volger van Jijbent.org, was één van de eersten die reageerde op de oproep. “Ik zag de actie voorbij komen en ik dacht meteen, ik doe mee! Juist in deze tijd vind ik het belangrijk om wat te kunnen betekenen voor onze Zoetermeerders. Voor iedereen een fijn suikerfeest gewenst en kijk goed naar de mensen om je heen en pas goed op elkaar!"

Inmiddels zijn er 22 pakketten verzameld. Op woensdag 12 mei zijn alle pakketten uitgedeeld aan de jongeren. Jakobien Groeneveld werd enthousiast ontvangen en heeft een heerlijk pakket overhandigd aan de jongeren op een locatie in Zoetermeer. ‘Eid Mubarak', ofwel vrolijk Suikerfeest.

-advertenties-

-goede doel-