Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Cybercrisisoefening .

cybersecurity java codeHet lijkt wel of de gemeente Zoetermeer wil dat ik mijn afval dump in het natuurgebied. Wat ik ook probeer, een afspraak plannen, ik kom er niet door. Ik kom er niet door, een nieuw taalgebruik voor het niet kunnen bereiken van een instantie via een website. Misschien ook wel omdat ik uit frustratie het bureaublad uittest op stevigheid door met mijn vuist hard op het blad te slaan. En ja, helaas, ik kom er niet door.

Het lijkt wel of de gemeente Zoetermeer wil dat ik met een verlopen paspoort na het coronatijdperk mijn buitenlandse vakantie moet gaan ondergaan. Welke poging ik ook onderneem om een afspraak te plannen, mijn beeld springt steeds op zwart. Mijn beeld springt op zwart, een nieuw taalgebruik voor een soort van gedigitaliseerde ter aarde stelling van een website. Misschien ook wel omdat de monitor niet kan omgaan met de kracht en snelheid van mijn muis die ik net nog richting scherm heb gegooid.

Na spijt achteraf en uit armoede kruip ik achter een laptop waar ik met een twee keer zo dikke hand probeer de cursor te laten bewegen.
Wat een geluk. Zoetermeeractief is ingesteld als startpagina. Voor één keer ben ik blij met wat toen der tijd waarschijnlijk een vlaag van verstandsverbijstering is geweest. Want wat lees ik? Gemeente Zoetermeer is soms niet digitaal bereikbaar. Ze worden aangevallen. Door zogenaamde hackers.
Geen idee wat hackers zijn, maar als ik aan mijn hand, muis en beeldscherm denk, dan snap ik de oorzaak van die aanvallen wel.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

Lees ook: Cybercrisisoefening-tegen-ict-hacks

-advertenties-

-goede doel-