20210506 24088Nu de Avond4daagse in verband met corona niet in grote groepen kan worden georganiseerd, wandelen veel gezinnen in eigen tempo hun eigen Avond4daagse. Joey (11 jaar) en Daisy (5 jaar) uit Rokkeveen hebben er al een paar wandelingen op zitten en kijken uit naar de volgende.

20210506 24090Met behulp van een handige app wordt precies het aantal kilometers bij gehouden en krijgt de organisatie van de Home Edition van de Avond4daagse na 4 avonden, of middagen, lopen door dat de medaille mag worden bezorgd. Moeder Astrid: “We doen al voor de tweede maal op deze manier mee. Vorig jaar waren er nog wat probleempjes met de app, maar dat is dit jaar helemaal verholpen. Het is heel fijn dat we zo toch mee kunnen doen met de avondvierdaagse. En ook heel leuk dat we vanaf onze voordeur kunnen starten! Voor de ‘echte’ avondvierdaagse moesten we toch altijd vanaf Rokkeveen eerst naar het Stadshart om te starten.”

De Home Edition is een samenwerkingsproject van de Nederlandse wandelbond (KNWB) met diverse regionale Avond4daagse organisaties, waaronder stichting Avond4daagse Zoetermeer. De vier dagen kunnen worden gelopen tot en met 30 juni, wandelaars kunnen zich dus nog steeds inschrijven.
Jos van Uden, voorzitter van de Zoetermeerse Avond4daagse organisatie: “Mensen kunnen nu ook in de middag lopen, of op zondag, wat hen het best uitkomt. De afstanden worden bijgehouden met de app en als een gezin vier maal gelopen heeft, brengen vrijwilligers de medaille thuis langs! Per loper krijgt de stichting 1 euro om de lopende kosten van de organisatie te dekken.”
Er hebben zich al veel wandelaars ingeschreven voor de Home Edition. Vorig jaar werden in totaal 750 medailles uitgereikt, dit jaar zijn dit er nu al 300. Jos: “Het echte aantal wandelaars ligt altijd een stuk hoger, omdat de ouders meelopen.”


Steeds een feestje

20210506 24096Astrid maakt er met de kinderen elke wandeling weer een feestje van. “We missen de groepsdynamiek wel een beetje, maar maken het nu extra leuk voor de kinderen door langs veel speeltuinen te lopen. Natuurlijk kunnen we dan bij elke speeltuin even pauze houden zodat de kinderen lekker kunnen spelen. We ontdekken zo allemaal nieuwe speeltuintjes in de buurt!”
Ook vragen Daisy en Joey wel eens een vriendje mee voor de gezelligheid. De wandeling eindigt steevast bij de ijssalon voor een lekkere beloning na de inspanning.

 20210506 24093  20210506 183027


Inschrijven

1js75588Inschrijven kan tot eind juni op de website van Avond4daagse Zoetermeer ( www.avondvierdaagse-zoetermeer.nl ). In verband met de betaling moet dat voor kinderen gebeuren door een ouder/verzorger. Zij vullen de namen van de deelnemers in. Per deelnemer bedragen de kosten €6,50. Voor dat bedrag krijgt de wandelaar iedere dag drie verschillende routes via de eRoutes app in de afstand die hij zelf kiest. Er kan worden gekozen voor 2½, 5 of 10 km. Afhankelijk van de omgeving waar de deelnemer woont, wisselen de routes in de app iedere dag. Er kan ook een eigen route gelopen worden, de app houdt dan de afstand bij. En na afronding van de vier dagen wandelen ontvangt iedere deelnemer de officiële Avond4daagse medaille thuis.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-