Vier en vijf mei 3 1 1200x675De herdenking op 4 mei en het Bevrijdingsfeest van 5 mei zijn dit jaar vooral online te vinden. Iedereen kan meekijken met de livestream van de herdenking in het Wilhelminapark en de streams van artiesten voor de bevrijding. 

Herdenking 4 mei

4 mei herdenking oud kerk2De gemeente Zoetermeer verzoekt inwoners om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en er is deze dag tussen 12.00 en 19.30 uur de gelegenheid om een bloem(stuk) te leggen bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

Burgemeester Michel Bezuijen en zijn vrouw leggen rond 18.45 uur een bloemstuk bij de graven van de drie Zoetermeerse verzetsstrijders bij de Oude Kerk. Vervolgens vertrekt de burgemeester  naar het Wilhelminapark, waar rond 19.00 uur een krans gelegd wordt bij het oorlogsmonument. Een vertegenwoordiging van de gemeenteraad en het Contact Oud Mariniers leggen ook een krans bij het monument.

U kunt de herdenking, de toespraak van burgemeester Bezuijen én de voordracht van een 4 mei gedicht vanaf 18.45 uur live volgen via de volgende uitzendkanalen van Zoetermeer FM (ZFM): www.zfm.nl, of via de televisie: Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 1419 en T-Mobile kanaal 377.

 

Bevrijding 5 mei

Persbericht Dirk ScheeleVia de link op bevrijdingsdag079.nl kan iedereen vanaf 14:00 uur gratis meekijken en even flink de eigen huiskamer op zijn kop zetten. De Telekids-dj draait om 14:00 uur de allerleukste hits en iedereen kan meezingen, dansen, springen en swingen op de coolste nummers van K3, Kinderen voor Kinderen, Raak!, Ernst & Bobbie en nog vele andere hits. Kinderpopster Dirk Scheele brengt speciaal voor de allerkleinsten om 15:00 uur zijn leukste liedjes ten gehore.

Uiteraard wordt ook het avondprogramma niet vergeten. Met Rondé, Son Mieux en Typhoon is Bevrijdingsdag Zoetermeer 2021 compleet. Ook dit jaar is de PlusSupportAct er weer bij als muzikale lijm tussen de andere artiesten door. Dat wordt weer keihard meezingen met alle grote hits van toen en nu. Vanaf 19:30 uur is de officiële opening, maar vanaf 19:15 uur is iedereen al online welkom bij deze livestream vanuit Cultuurpodium Boerderij.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-