De lokale afdelingen van GroenLinks en de PvdA hebben afgelopen week voedselpakketten samengesteld voor inwoners uit de stad. Steeds vaker ontvangen de partijen signalen dat mensen moeite hebben om zonder zorgen rond te komen. De Iftar maaltijd tijdens de Ramadan stond dit keer centraal.


iftar maaltijdVrijwilligers van GroenLinks en de PvdA zijn samen met het ILOZ en Stichting Rijkt aan de slag gegaan om voedselpakketten in elkaar te zetten en te bezorgen. Vorig jaar ontstond bij de partijen het idee om gezamenlijk een Iftar-maaltijd te organiseren, maar door corona was dit er nog niet van gekomen. Iftar is de eerste maaltijd die moslims nuttigen tijdens de Ramadan na zonsondergang.
Bestuursvoorzitter Ramie Al Moukhaibar (PvdA) is blij om mensen ook in deze tijd te kunnen helpen. “Door steeds op een andere groep mensen te focussen hopen we veel Zoetermeerders te bereiken. Ik ben trots op onze vrijwilligers, en op die van de andere organisaties, die zich zo hebben ingezet op hun vrije dag.”
GroenLinks bestuurslid Kaoutar Hamdi geeft aan veel waarde te hechten aan samenwerking met andere organisaties en partijen uit de stad. “Alleen samen kunnen we de problemen waar we tegenaan lopen oplossen. Wat ons betreft blijft het dan ook niet bij deze ene keer, maar gaan we vaker samen aan de slag.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-