stijldansenDansscholen in Nederland komen in actie. Ook Zoetermeer danst vandaag, 29 april, mee op de Internationale dag van de dans. Dansschool Jessica Dansen roept al haar leden en alle andere dansliefhebbers op om mee te dansen.

Donderdag 17.15 uur gaan alle radio’s aan en wordt er gedanst. De dansscholen willen iedereen oproepen om mee te doen en daarmee de danssector te steunen die het, net als andere sectoren, ontzettend zwaar heeft in deze periode.
Er wordt buiten bij de Dansschool gedanst, maar ook gewoon thuis in de voorkamer, of in de eigen straat. De deelnemers maken foto’s en filmpjes van hun dans en delen die met de hashtag #dansinactie en #dansbeweegtje.

Jessica van Jessica Dansen: “Met deze actie willen wij aandacht vragen voor alle jongeren en volwassenen die langzaamaan vereenzamen door de lockdown en weer in contact willen komen met andere mensen. Daarnaast wordt er veel te weinig bewogen waardoor de Corona kilo’s eraan vliegen. Een dansschool is normaal gesproken bij uitstek een geschikte plek om dit tegen te gaan. Helaas is dit nu niet mogelijk en wordt er alleen gedanst achter een schermpje of soms buiten.”

 

Volgens het onlangs aangekondigde openingsplan mogen dansscholen vanaf 11 mei hopelijk weer de deuren openen. Met deze actie hopen de dansscholen extra aandacht te genereren zodat ze in Den Haag ook inzien wat het belang is van de sector voor de jongeren en volwassenen.

-advertenties-

-goede doel-