Schermafbeelding 2021 04 25 om 14.26.23Sinds de aanvang van de coronacrisis is het stenen beschilderen en achterlaten voor de gelukkige vinder, een nieuwe hype en hobby voor veel mensen. Er zijn op social media diverse groepen waar de schilders hun kunstwerken tonen. En vinders een steen aanmelden. HappyHappy stones Zoetermeer Stones Zoetermeer is zo’n groep.

Speciaal voor Koningsdag heeft de groep, die bijna 700 volgers heeft, een oproep gedaan aan alle schilders om stenen te verven in dat thema. De stenen zullen door heel Zoetermeer verspreid worden. De vinder van de steen bepaalt of deze gehouden of opnieuw weggelegd word. Initiatiefneemster van de facebookgroep Aafje van Dijk roept mensen op de stenen vooral niet te laten liggen.
Aafje: "De stenen zijn juist om te houden zodat je er vrolijk van word of juist weer opnieuw ergens neer te leggen, voor de volgende vinder."

Er ligt momenteel alweer een volgend plan klaar. De groep gaat met speciale beschilderde stenen, de avondvierdaagse home edition stenen opvrolijken. Op die manier willen ze de kinderen die meelopen, een ‘schat’ laten vinden tijdens de wandeling.

-advertenties-

-goede doel-