Witte KlaverIn de meivakantie organiseert IVN/KNNV Zoetermeer een wilde planten wandeling in en om het Balijbos. Altijd al iets meer willen weten over de wilde planten die je misschien dagelijks ziet staan, maar waaraan je meestal zomaar voorbij loopt? In en om het Balijbos is een route uitgezet van ca. 2 km.

Bij veel wilde planten zijn informatieborden neergezet met weetjes. Ook hebben sommige bordjes een QR-code waarmee je nog meer achtergrondinformatie kunt vinden over allerlei soorten wilde planten. De route is zelfstandig te lopen en aangegeven met pijlen. Ook met een rolstoel of scoot-mobiel is de route af te leggen. In verband met  corona kunnen er geen rondleidingen georganiseerd worden. Wel lopen regelmatig mensen van IVN/KNNV herkenbaar rond. Zij kunnen vragen beantwoorden en extra informatie geven. Er wordt ook op gelet dat er niet te veel mensen bij elkaar zijn op één plek. De richtlijnen van het RIVM die op dat moment gelden, worden vanzelfsprekend nageleefd.

De start van de route is bij de ingang van het Libellenreservaat, achter Stadsboerderij de Balijhoeve. Op het moment van het schrijven van dit bericht, is de Balijhoeve nog gesloten. In de periode waarin de wandeling is uitgezet, is de situatie wellicht anders.

 

Foto: Witte Klaver
Fotocredits: KNVV

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-