Aquapretpark ZoetermeerDe gemeente Zoetermeer is verrast door de berichten over het Aquapark, er is op dit moment geen contact met initiatiefnemers die een dergelijk waterpark willen starten. “Maar”, zo zegt wethouder Paalvast, “een dergelijk waterpark is van harte welkom in Zoetermeer!”

Er wordt al langer gesproken over een Aquapark bij het Noord-Aa, dit heeft echter nog niet geleid tot concrete plannen. In 2016 is er een motie aangenomen, ingediend door Chantal Kouwenberg (D66) en Jan Iedema (VVD, toen nog raadslid) om de mogelijkheden te verkennen voor een aquapretpark op deze plaats. Er werd toen ook een (start) budget beschikbaar gesteld van € 25.000 vanuit het potje van de raad.
Bij de afdoening van de motie (december 2016) zijn wethouder Van Leeuwen (toen wethouder sport) en wethouder Paalvast (indertijd wethouder groen en water) heel positief over het park, dit zou goed passen bij het karakter van het gebied, met een goede balans tussen natuur en recreatie. Een bezwaar dat toen genoemd werd, was de terugkomende blauwalg in het gebied: ‘Daarnaast blijft het college in gesprek om ook een commerciële
voorziening te realiseren. Dit zal echter sterk afhankelijk zijn van het succes van de bestrijding van de blauwalg in de Zoetermeerse plas.’

Uiteindelijk zijn de plannen voor een aquapark toen niet gerealiseerd, mogelijk door de problemen rond de blauwalg. Wethouder Paalvast: “Het gaat nu echter heel goed met de bestrijding van blauwalg, sinds afgelopen zomer liggen er nieuwe boeien tegen de blauwalgenplaag in het water en we zien dat dit resultaat oplevert. Dit levert ook nieuwe kansen op voor het neerzetten van een dergelijk waterpark, want die willen natuurlijk wel de zekerheid hebben dat ze de hele zomer open kunnen. Wij staan er nog steeds voor open, initiatiefnemers zijn van harte welkom!”
Op dit moment lopen er wel contacten via wethouder Ter Laak, wethouder sport, maar de gesprekken moeten nog gevoerd worden.

 

Storm Aquapark blijft in Vlietlanden

De eigenaar van de locatie waar het waterpretpark in Vlietland, Pieter Alders, bevestigt dat het huidige park gewoon blijft, maar van naam verandert. Alders heeft dit jaar de locatie, Aquapretpark Vlietlanden, overgenomen en gaat nu verder onder de naam Storm Aquapark. Alders: “Het park is al 3 keer van eigenaar veranderd, maar de eerste eigenaar beheert nog steeds alle accounts en social media. Hij wil het recht op deze accounts verkopen, maar daarover hebben wij nog geen akkoord kunnen bereiken. Hij plaatste deze berichten over de komst naar Zoetermeer, ik weet niet of dat waar is of niet, maar denk dat het gewoon is om verwarring te veroorzaken.”
Alders is zelf op dit moment niet van plan om naast het park in Vlietlanden nog een park in de regio te openen: “Wij willen uitbreiden, maar dan in andere regio’s, het lijkt mij niet logisch om 8 km verwijderd van het grootste aquapark van Nederland nóg een aquapark neer te leggen.”


De beheerder van de social media accounts van Aquapretpark Vlietland, die de berichten plaatste over de komst van het park naar Zoetermeer, is nog niet bereikbaar voor commentaar.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-