Schermafbeelding 2021 04 14 om 20.27.27Dailisha is een bloggende rolstoel gebruikster. In een artikel dat Zoetermeer Actief over haar schreef, vertelde ze over haar leven en de dingen waar ze soms ‘letterlijk’ tegen aanrijdt in haar leven en Zoetermeer. Naar aanleiding van dat artikel is er veel veranderd en heeft ze grootse toekomstplannen.

In het artikel gaf ze aan graag als gastspreker bij de gemeente te willen zijn. Om ambtenaren een beter beeld te geven over het leven met een beperking en de daarbij behorende uitdagingen. In een gastblog schreef ze ook over haar hulpmiddelen en de tekortkomingen daarvan, zoals het openbaar vervoer dat haar weleens liet staan vanwege haar ‘te zware’ rolstoel.

 Een dag na het artikel nam Zoetermeer Vooruit al contact met haar op voor een koffiemomentje. De partij was erg onder de indruk van haar standpunten, doorzettingsvermogen en kracht. Na dit en volgende gesprekken bleek de partij goed bij haar te passen en is ze inmiddels partijlid.

 

Spreken voor gemeente

Ook de gemeente en wethouder Ingeborg ter Laak lazen het artikel en wilden graag een gesprek. Fysiek samenkomen was vanwege corona niet mogelijk waarop een Zoom vergadering werd afgesproken. Dailisha: ”De wethouder vroeg mij toe te treden tot de toegankelijkheidsraad van de gemeente, waar ik volmondig ja op heb geantwoord. Volgende week hebben we weer contact om te overleggen over het spreken voor ambtenaren. De wethouder neemt het organiseren daarvan voor haar rekening en kiest daarbij de deelnemers vanuit de gemeente. Er wordt momenteel gekeken of dit een online-meeting wordt of dat het een fysieke bijeenkomst in de toekomst wordt. Ik wil graag vertellen over het leven met een beperking en waar we bijvoorbeeld met WMO aanvragen tegen aan lopen. Er komt ook een podcast waar ik samen met de wethouder dit soort vraagstukken ga bespreken.”

Dailisha nam na al deze mooie ontwikkelingen ook de beslissing om verder te gaan leren. Vanaf augustus start ze met de 4-jarige opleiding sociaal werker niveau 4. Dit betekent weer vijf dagen per week naar school. Ze wil in de toekomst namelijk erg graag werken met jongeren waarbij ze de nadruk wil leggen op verbindingen creëren. Door jongeren met en zonder beperking samen te brengen, in gesprek te laten gaan. Waarbij ze de jongeren zonder beperking graag ‘letterlijk’ in de stoel plaats wil laten nemen.

Voor alle andere ontwikkelingen die plaats hebben gevonden en vinden kun je terecht op haar blog.

-advertenties-

-goede doel-