yoga 4639895 1920Yogastudio’s en docenten in Zoetermeer hebben de handen ineen geslagen en organiseren een flexibele demonstratie. Doel van de demonstratie ‘Geef de yogabranche weer lucht’ is aandacht creëren voor het feit dat zij nog steeds niet open mogen, terwijl yoga corona proof te beoefenen is.

De gemeente heeft toestemming gegeven om de demonstratie plaats te laten vinden op zaterdag 17 april , op het grasveld naast het CKC-gebouw aan de Osylaan. Deelnemende yogadocenten en hun leerlingen rollen hun mat uit voor een zittende meditatie en/of yogahoudingen. In stilte, als positief signaal en met inachtneming van de 1,5 meter afstandsregels. De organisatie mag met maximaal honderd deelnemers, plaatsnemen op het grasveld. De organisatie hoopt een brandbrief aan de wethouder te mogen overhandigen.

Petra Brummelkamp, yogadocent en eigenaresse van yogastudio Visual Result: “Onze verbazing blijft groot dat yogales geven niet dooryoga 2662237 1920 mag gaan in corona tijd. Zeker omdat een yoga les volledig corona proof is en een les totaal niet aangepast hoefde te worden als er maatregelen werden opgelegd of aangescherpt. Een yogales is altijd al corona proof geweest en yoga draagt bij aan de weerstand van het lichaam. Jammer dat de overheid dit niet mee neemt in hun besluiten om de samenleving zo goed mogelijk te beschermen.”

 

Voor de demonstratie is een Facebook event aangemaakt, deelnemers kunnen zich daar aanmelden. Dit om het aantal deelnemers niet te overschrijden. Deelnemers worden verzocht om zelf een yogamat mee te nemen en zich te houden aan de maatregelen.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-