De 10-jarige Yaro Vogelaar heeft tijdens de Lidl spaaractie ‘jungle mini’s’ zo’n 380 knuffels bij het filiaal Seghwaert bijeen gespaard. Tijdens deze actie kregen de klanten voor iedere € 10 aan boodschappen een zegel. Een volle spaarkaart (15 zegels) kon ingewisseld worden voor een kleurige jungle mini knuffel.

yaro vogelaar 380 jungle minis voor ikros02
yaro vogelaar 380 jungle minis voor ikros05Tijdens deze actie, die van 15 februari t/m 11 april liep, stond Yaro gemiddeld 4 uur per dag bij de uitgang van de supermarkt en vroeg de uitkomende klanten of hij hun zegels of kaarten mocht hebben. Dat de meeste klanten wel genegen waren hun zegels af te staan voor het goede doel, blijkt wel uit het feit dat Yaro op deze manier 380 knuffels (dat zijn 5700 zegels!) verzameld heeft.

Het doel: de knuffels uitdelen aan de bezoekende kinderen van speelgoedbank IKROS. Deze letters staan voor ‘ieder kind recht op speelgoed’. Bij de speelgoedbank, aan het Kerkebos 16, kunnen kinderen met een Zoetermeerpas op de maandag- en woensdagmiddag en de zaterdagochtend, speelgoed komen uitzoeken. 3 punten per maand. In deze coronatijd alleen via afspraak.
Yaro is op woensdag 14 april begonnen met het gratis uitdelen van de knuffels. En zal daar de rest van de maand mee verder gaan. 

 

yaro vogelaar 380 jungle minis voor ikros03Daarvoor, in de periode van 4 januari t/m 7 februari verzamelde deze betrokken basisschool leerling, voetbalboeken en plaatjes bij de AH filialen Noordhove en Rokkeveen. Ook deze liggen nu in de schappen van de speelgoedbank en kunnen door de kinderen gekozen worden.

Yaro vond het heel leuk om te doen, zeker omdat het een goed doel diende. “Ik zou het zo weer doen”, aldus Yaro Vogelaar.

Foto’s en tekst: Guus Pauwels

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-