clou foto 1

Nog een paar weken en dan is het weer zover. Op 17 mei gaan de eindexamens voor alle middelbare scholieren van start, een spannende periode. Kandidaten die nu nog onzeker zijn over de examens kunnen met een tweedaagse examentraining extra zelfvertrouwen opdoen voor de eindexamens.

Voor de Havo examenkandidaten zijn al data ingepland voor een tweedaagse per vak. Zo kun je in het weekend van 24-25 april biologie bijspijkeren en kun je voor Wiskunde A ook in de meivakantie terecht, bijvoorbeeld op 4 en 5 mei. In de tweedaagse training wordt alle examenstof nog een keer doorgenomen, als het moet vanaf de basis. Tussen de middag is er tijd om gezamenlijk te lunchen en even te chillen.

Simone Taal, oprichter van CLOU: “Nadat we in september vorig jaar waren gestart met huiswerkbegeleiding en bijles, bleek al snel dat er toch wel wat achterstanden waren en er onzekerheden bestonden over de stof die beheerst moet worden voor de eindexamens. Vanuit die gedachte hebben we besloten om examentraining aan te gaan bieden in Zoetermeer. We hebben uitgebreid besproken met ons team wat er nodig is voor een examentraining. Zo hebben we gekeken of het mogelijk is om de training wat korter te maken. Maar als je alle stof echt goed wilt bespreken en behandelen en nog een keer extra wilt oefenen dan blijk je echt twee dagen nodig te hebben.”

 

Kleine groepjes

clou foto2Bij aanvang van de training bij CLOU, wat trouwens staat voor Centrum voor leuk Leren, denken in Oplossingen en aangaan van Uitdagingen, krijgen de leerlingen een oefenboek uitgereikt waarin alle stof is samengevat. Dit boek en alle oefenopgaven worden tijdens de tweedaagse training behandeld, in groepjes van maximaal 6 leerlingen. De hele training vindt in een informele sfeer plaats. Dit betekent dat er ruimte is om naast het oefenen en theorie doorgronden ook ruimte is om ervaringen uit te wisselen, te bespreken waar de leerlingen zoal tegen aan lopen en uiteraard ook tijd voor wat lol en ontspanning tussendoor.

 

 

Puntje erbij in de herkansing

“We willen nog kijken of we voor leerlingen die de examentraining hebben gevolgd en net die paar tienden missen in hun eindcijfer een extra dag kunnen aanbieden om te oefenen voor de herkansing. Voordat ze de herkansing ingaan kunnen ze via deze stoomcursus, specifiek op dat ene onderwerp, nog bijgespijkerd worden. We willen echt maatwerk leveren. Op school krijgen ze zoveel stof over zich heen. En door de online lessen van de afgelopen maanden merk je dat sommige leerlingen echt wel wat tekort zijn gekomen.”

 

De examentrainingen worden gegeven in het gebouw op Willem Dreeslaan 396 in de wijk Oosterheem. Via de Zoetermeerpas kan er korting worden verkregen. Alle informatie is te vinden op www.clou-zoetermeer.nl of bel 079-7370097 voor overige vragen.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-