bibliotheekDe wijkvestigingen van de Zoetermeerse bibliotheek in Oosterheem en Rokkeveen blijven minimaal nog twee jaar open. Het college wil beide wijkvestigingen verder ontwikkelen tot ‘huis van de wijk’.

De bibliotheek nam zelf ook al bezuinigingsmaatregelen, zo werd de huur van de eerste verdieping van het Stadhuis-Forum opgezegd, per januari 2021. Hierdoor zou er genoeg financiële ruimte zijn om de wijkvestigingen open te houden. Binnen het Huis van de wijk wil de bibliotheek gaan samenwerken met verschillende partners, zoals nu ook al in het Stadhuis-Forum gebeurt.

Raadslid Frank Schoonbeek (D66): "Het college geeft nu zelf ook aan dat bijvoorbeeld in Oosterheem de bibliotheek in het programma van eisen van ‘huis van de wijk’ als beste optie naar voren komt. De bibliotheek heeft daarnaast al concrete plannen gemaakt voor de vestiging in Rokkeveen en het lijkt ons goed dat we vooral met hen bekijken hoe we deze vestiging kunnen doorontwikkelen naar een huis van de wijk; conform onze oproep in onze motie die in de raad werd aangenomen."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-