mborijnland farbodHet is normaal al niet makkelijk om een vervolgopleiding te kiezen. Als je dan door de coronamaatregelen ook nog eens alles online moet doen, wordt de wirwar aan opleidingen en scholen alleen maar groter. Cabaretier Farbod Moghaddam biedt online Studiekeuzehulp.

Farbod Moghaddam, winnaar van het Leids Cabaret Festival en bekend van het tv-programma Rambam, is de presentator van de studiekeuzeshow van mboRijnland. In minder dan een uur neemt hij de kijkers mee langs alle opleidingen die er te kiezen zijn binnen het vakgebied Economie. Katrien van Hees, directeur van het college Economie bij mboRijnland: “We zien dat potentiële studenten vaak denken dat opleidingen binnen economie alleen maar over cijfers, berekeningen en statistieken gaan. Maar niets is minder waar. We hebben bijvoorbeeld ook mooie opleidingen in de richtingen Marketing, Logistiek en Juridische dienstverlening.”
Daarnaast is het ook nog eens lastig om een beeld te vormen van waar je dan precies komt te werken. Van Hees vervolgt: “Want welke 15-jarige heeft al eens in een distributiecentrum van een grote winkelketen gestaan? Of weet precies hoe een werkdag van een Accountmanager eruit ziet? Dat zijn er niet veel.” Daarom gaat Else als sidekick van Farbod in de show de werkvloer op en doet zij verslag van de beroepen die horen bij de verschillende opleidingen. Zo krijgen de kijkers een gevoel bij de opleidingen en wordt de inhoud van de studies een stuk tastbaarder.
Farbod’s Studiekeuzehulp – Economie editie is te zien op donderdag 8 april 20:00 uur op het YouTube-kanaal van mboRijnland en via mborijnland.nl.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-