Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Vaccineren.

silverdomeDe ijsmeester van Silverdome is zich waarschijnlijk een ijsmuts geschrokken toen hij hoorde dat men wilde gaan vaccineren onder zijn ijskap. IJsbaan vegen is een vak, maar dit is heel andere koek en zopie. Het eerste probleem waar hij onmiddellijk aan zal moeten denken, is de bewaartemperatuur van het vaccin met de merknaam AstraZeneca. Die bedraagt n.l. 2 tot 8°C. Dat zal betekenen dat zijn ijsvloer niet langer houdbaar kan blijven en er een Zoetermeerse waterlinie zal komen te liggen waarover de media dan weer zullen berichten dat de lokale ijsmeester het vaccineren wil beletten. Het virus valt het land binnen en de Zoetermeerse waterlinie laat de verdediging in het water vallen. Als er zoiets dreigt, houdt dan het hoofd maar eens koel. Ze kunnen dan wel ijskoud beweren dat zijn ijsbaan geschikt is om een vaccinatiestraatje in te richten maar ik kan me voorstellen dat hij de nodige ijsberen op zijn baan denkt te vinden. Niet alleen die temperatuur zal hem zorgen moeten baren, maar om nog een ander ding maar eens te noemen, al die naalden? Ligt er na die prikactie een mooie nieuwe ijsvloer, maar zijn ze één naald vergeten. Dan zul je het zien, een beetje scheve schaats en Suzanne Schulting schaatst zich een lekke schaats.
Maar beste Suzanne, beter één naald vergeten dan dat Ome Jaap van ook maar één Zoetermeerder zijn arme, maar warme arm vergeet.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-