Guido 2De Zoetermeerse zanger Guido van Zutphen brengt een nieuwe single uit. 'Als het om de liefde gaat' is een geheel eigen vertolking van 'Words' van de Bee Gees. Guido vindt dit erg passen in deze tijd van eenzaamheid.

Guido, ook wel de zingende schoonmaker genoemd, brengt hiermee zijn 8ste single uit. Het begon allemaal bij zijn vrouw die zei dat 'Words' een prachtige song zou zijn om weer eens onder de aandacht te brengen. Guido nam dit advies ter harte en vroeg tekstschrijver Henny Thijssen (dé tekstschrijver van André Hazes) om 'Words' te vertalen. Het resultaat is 'Als het om de liefde gaat'. 

Guido legt uit: "Ik kreeg de band en heb het lied vele keren geluisterd, daarna ben ik het gaan zingen en wilde echt mijn eigen geluid er aan geven. Na twee weken oefenen had ik het nummer zoals ik wilde en kon ik de studio in."

 

Guido 1Over het moment

'Als het om de liefde gaat', vindt Guido perfect in deze tijd passen. Het is een gevoelig lied op een moment dat wij allemaal de eenzaamheid kennen in deze coronatijd. "Wij willen als mens een lach in deze sobere tijd, maar wij missen onze naasten", zegt Guido. 

Op 10 april wordt de clip opgenomen in een bosrijke omgeving, meer dan dat wil Guido er nog niet over kwijt. Ook dit keer speelt zijn vrouw mee in de clip en als alles goed gaat, kan de release plaatsvinden op 26 april. 

 

GuidO 3De zingende schoonmaker

Guido is in 2016 begonnen met zingen. De manier waarop zijn carrière begon is bijzonder. Hij was op een feestje en toen de zangers eigenlijk wat vroeg klaar waren met zingen pakte hij de microfoon. "Ja, dat was een prachtig moment. Het publiek vond het geweldig. Daarna ben ik zangles gaan nemen en moest in het zingen mijn Haags accent kwijt raken. In het zingen lukt dat wel, maar als ik praat dan hoor je toch mijn afkomst". Guido werkt in de schoonmaak en bouwt daarnaast hard aan zijn carrière. Deze nieuwe single is nog niet uit, maar in zijn hoofd spelen alweer ideeën over nieuwe opnames. Mogelijk een vertaald Spaans nummer of een keer iets snellers met een lekkere beat er onder. 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-