Uitnodiging Passion De OranjerieBasisschool De Oranjerie in Oosterheem voert al jaren op Witte Donderdag The Passion uit. Dit jaar kozen zij voor een livestream, waar de leerlingen van de school het bekende Passieverhaal zullen vertellen.

De Oranjerie heeft met The Passion een geweldige traditie opgebouwd, jaarlijks wordt het evenement in en rond de school opgevoerd met meer dan 100 leerlingen die zingen en dansen en een ruime 800 man publiek. Door de coronamaatregelen is een dergelijke grote live uitvoering nu niet mogelijk, de school koos daarom voor een livestream. Iris Dijkema, adjunct-directeur De Oranjerie: “Wij voeren The Passion echt uit op de ‘Oranjerie-manier’! Op onze school hebben we de visie Tijd voor Talent, waarbij leerlingen uitgedaagd worden in creatieve vakken zoals muziek, dans en theater.”
De leerlingen hebben door de lockdown ook veel online geoefend, via Teams en instructievideo’s. Uiteindelijk is er slechts twee keer echt op locatie geoefend door de leerlingen, die zo enthousiast waren dat ze zelfstandig thuis aan de slag gingen met de dansjes en liedjes. Iris Dijkema: “We zijn dit jaar extra trots op onze leerlingen, die heel veel zelfstandig thuis hebben gedaan!”
De filmopnames zijn verdeeld over meerdere dagen, steeds in en rond de school. Er komen dan ook heel wat herkenbare plekjes uit Oosterheem terug in de film.


Tijd voor Talent

Leerlingen krijgen op de Oranjerie voor de creatieve vakken zoals muziek en dans les van een vakdocent. Een groepsleerkracht van bijv groep 5 met als hobby dans geeft zo aan verschillende groepen dansles. Iris Dijkema: “Elke leerkracht bij ons heeft zo wel zijn eigen talent, zoals muziek of dans, waarin hij les geeft aan verschillende groepen. De kinderen krijgen deze vakken dus van iemand die hen echt goed kan begeleiden en stimuleren om zich verder te ontwikkelen.”


Livestream

De start van deze livestream is donderdag 1 april om 19:00 uur op YouTube. Een livestream kunt u niet terugspoelen of pauzeren, zorg dus dat u op tijd klaar zit om te genieten van dit geweldige verhaal. Zodra de livestream klaar is wordt de video beschikbaar gesteld om terug te kijken.
Heeft u een SMART TV met youtube? Zoek dan via uw SMART TV de livestream op door te zoek op ‘Oranjerie Passion 2021’. De livestream is dan gewoon bekijken via uw eigen TV.

De livestream is te vinden via deze link: oranjerie.unicoz.nl/berichten/oranjerie-the-passion-2021-livestream/


Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

-advertenties-

-goede doel-