silverdome 5De voorbereidingen zijn gestart om de ijshockeyarena van Silverdome (Van der Hagenstraat 20 in Zoetermeer) gereed te maken voor het geven van vaccinaties. Er zal straks genoeg capaciteit zijn om 2.000 vaccins per dag toe te dienen.


Regio Haaglanden telt op dit moment telt regio vier vaccinatielocaties; Den Haag (2), Delft (1) en 's-Gravenzande (1). Wanneer Zoetermeer hier bij komt is nog niet bekend, dit hangt af van de beschikbaarheid van vaccins. In Silverdome worden 4-6 zogenoemde prikloketten geplaatst waar uiteindelijk zo'n 2.000 personen per dag kunnen worden gevaccineerd en dat 7 dagen per week. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak, na een oproep van het RIVM laten vaccineren. Naar verwachting wordt deze locatie tot eind september gebruikt.


Verkeersdrukte

Er is voor Silverdome gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheden. Parkeren is gratis en kan voor de deur (op eigen terrein). Voor openbaar vervoer kan gebruik worden gemaakt van RandstadRailhalte Van Tuyllpark Lansingerland. Ook is de locatie goed bereikbaar met de fiets en indien nodig kunnen mantelzorgers mee. Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. Impact op de directe omgeving en omwonenden is minimaal.



Meer informatie

GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt men daar algemene informatie. Voor vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-