foto zomertijd column1Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: zomertijd.

Mocht u een hond hebben en hem volgens de regels van de dierenbescherming opvoeden en knuffelen volgens de richtlijnen van de Partij voor de Dieren, weet u als geen ander dat deze dieren volkomen afhankelijk zijn van ons gedrag.
De hele dag volgen bruinzwarte ogen uw bewegingen en de staart zwabbert over de salontafel waarop het daar pronkende slagroomgebak wordt voorzien van een onvoorziene bontkraag.
En wanneer u opstaat en zijn riem pakt wordt de trouwe viervoeter uitgelaten over het uitlaten wat aanstaande is.
Zo gaat dat bij ons ook, alleen hebben wij het slagroomgebak in de ban gedaan. De hond moet niet alleen maar doet ook nog eens aan de lijn, onze lijn.

foto zomertijd column2Tot hier de inleiding want het gaat over afgelopen zondag. Ik ga zondagmorgen heel vroeg wat later naar bed omdat ik een uurtje later mijn bed uit mag. Geen klok in huis is vergeten, want inmiddels ben ik zoveel wijzer dat de wijzer een uurtje verder moet wanneer de zomertijd ingaat.
Zomertijd? Logisch, tenslotte is vorige week de Lente begonnen. Dus afgelopen zondagmorgen, verschrikt rechtop in bed, want een geblaf en gejank verstoort mijn uitslaapmoment. Wat is er nu weer? Mopperend tegen alles wat er niet is, sta ik maar op. Staat de hond met zijn de riem in zijn bek bij de voordeur. Het is tijd om uitgelaten te worden.
Zomertijd? En ik maar denken dat de schepping de hond een biologische klok had geschonken?
Ik blaf tegen de hond dat het zomertijd is en dat de baas wil uitslapen maar vreemd genoeg krijg ik de indruk dat het stomme beest er niets van begrijpt.
Zomertijd? Zomertijd, wat een hondenleven.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

 

-advertenties-

-goede doel-