coronavirusNa de verkiezingen van afgelopen week werd duidelijk dat 5 medewerkers van het Stadhuis-Forum besmet zijn met het coronavirus. Dit aantal is inmiddels opgelopen tot 8. Burgemeester Bezuijen spreekt van een ‘interne uitbraak’, waarbij het niet waarschijnlijk is dat ook bezoekers besmet zijn geraakt.

De betrokken medewerkers hadden geen direct contact met bezoekers, maar waren achter de schermen aan het werk. Bezuijen: “We kunnen nooit 100% garantie geven dat er geen bezoekers besmet zijn geraakt, maar de kans is uitermate klein. Alle medewerkers en de vrijwilligers van het stembureau Stadhuis zijn geïnformeerd.” De burgemeester is zelf ook in thuisisolatie gegaan en werkt door vanuit huis.
De medewerkers van het Stadhuis zijn niet in direct contact geweest met bezoekers van de publieksbalie of het stembureau.

Ook een aantal medewerkers van stembureaus in Seghwaert en De Leijens raakten na de verkiezingen besmet met het virus. Bezuijen: “Dit is zo ver wij weten niet gerelateerd aan de verkiezingen. Hierover is ook contact geweest met de GGD.”

 

Stadhuis blijft open

De dienstverlening op het Stadhuis kan gewoon doorgaan, omdat in verschillende shifts wordt gewerkt. Wethouder Iedema: “De mensen van shift A hebben geen contact met shift B, dus als er in shift A een vermoeden van besmetting is, kan B gewoon aan het werk. Alle mensen die mogelijk in contact zijn geweest met iemand die besmet was, werken nu vanuit huis.

Voor mensen met klachten is het advies om thuis te blijven en zich te laten testen. 

-advertenties-

-goede doel-