coronavirusOp het Stadhuis is na de verkiezingsdagen bij een aantal medewerkers een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Ondanks de vooraf getroffen maatregelen zijn er toch medewerkers van de gemeente ziek geworden. 

Direct bij de eerste melding ondernam de gemeente actie om erger te voorkomen. Veiligheid bij corona staat al een jaar centraal bij de gemeente Zoetermeer en een scenario bij een eventuele uitbraak lag al op de plank.  

Ondanks alle coronamaatregelen rondom de verkiezingen bleek er dit weekend toch een aantal besmettingen te zijn onder de medewerkers op het Stadhuis. Tijdens de verkiezingen zijn door de gemeente alle maatregelen in acht genomen, zoals de 1,5 meter afstand en het dragen van mondkapjes. Ook waren de medewerkers van de stembureaus afgeschermd van de kiezers door plastic schermen. De kans dat het virus is overgedragen aan kiezers lijkt dan ook bijzonder klein.

De gemeente werkt al een jaar met een crisisteam aan veilig werken met corona. Medewerkers van de gemeente die hun werk vanaf huis kunnen doen, werken al ruim een jaar thuis. Het draaiboek dat klaar lag voor de situatie waarin er in het Stadhuis besmettingen zouden plaatsvinden is afgelopen zaterdag onmiddellijk in gang gezet.

 

Dienstverlening en maatregelen

Vooralsnog gaat de gemeentelijke dienstverlening gewoon door zoals men dat gewend is. De besmette medewerkers zijn meteen in isolatie gegaan. Ook zijn alle contacten op de hoogte gebracht. Burgemeester Bezuijen heeft vertrouwen in het te volgen proces: “Besmettingen op het Stadhuis – maakt niet uit hoe veel – zijn altijd zorgelijk. Maar ik verwacht dat we dit snel onder controle hebben. Ook denk ik aan de besmette collega's en hoop ik dat zij snel opknappen”. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-