sh busstation 5De coronacrisis had tot nu toe weinig invloed op het aantal openbaar vervoer lijnen in en rond Zoetermeer. De aanpassingen hadden betrekking op de frequentie in de dienstregeling, maar nu wil de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit MRDH de spitslijn 50 laten vervallen.

De MRDH, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, houdt er rekening mee dat de gevolgen van de coronacrisis nog lang merkbaar zullen zijn en dat het jaren zal duren voordat het aantal reizigers weer op het oude niveau is. De financiële impact zal minimaal € 379 miljoen bedragen, maar kan zelfs oplopen tot maximaal € 1.169 miljoen.


Wijzigingen voor Zoetermeer

HTM:
De frequenties op de lijnen 3 en 4 blijven grotendeels ongewijzigd, dus 6x per uur per lijn.
De tijdelijke versterkingslijn 34, die op werkdagen t/m de avondspits vanaf Lansingerland rijdt, wordt vervangen door een spitsversterking op de hele lijn 4 tussen 7-9 en 15-18 uur. In de avond gaat de frequentie terug naar 4x per uur en na 22 uur naar 3x per uur.

EBS:
Spitslijn 50 tussen Zoetermeer en Rijswijk via A12 komt te vervallen. Er ontstaat een nadeel voor maximaal 250 reizigers over de hele dag. Afhankelijk van waar wordt ingestapt (Centrum West of de
haltes langs de Afrikaweg) is lijn 30 tussen Zoetermeer en Rijswijk via Leidschenveen een goed of redelijk goed alternatief.
Lijn 455 gaat zo snel mogelijk weer terug van 4x naar 6x per uur in de spits

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-