meerzicht buitenbeest5

De gemeente Zoetermeer houdt periodiek bij hoeveel mensen de gang naar de stembus al hebben gemaakt. Dinsdagmiddag 13.30 uur was dit 12,01 % van de kiezers, inclusief de briefstemmen die tot en met zaterdag al zijn ontvangen.

Vanwege het coronavirus zijn de stembureaus twee dagen langer open, speciaal voor mensen uit kwetsbare groepen die zo een rustig moment kunnen uitzoeken om te stemmen. Van deze twee dagen wordt goed gebruikgemaakt, veel mensen vinden het prettig om op een rustig moment naar het stembureau te kunnen gaan en lange rijen te vermijden. Briefstemmers die te laat zijn om hun stembiljet op de bus te doen, kunnen deze ook afgeven bij het stembureau. 

Ook is er bij elk stembureau goed gekeken naar de maatregelen die nodig zijn om veilig te kunnen stemmen. Op stemlocaties die te klein zijn om de 1,5 meter goed te kunnen garanderen, werden pop-up stembureaus geplaatst: grote witte tenten met voldoende ruimte voor de stemmers. 

 

 popupstemlokaal eesterwaard wc meerzicht  stembureau AH Leijens2
 20210315 23538  20210315 23552

Druktekaart stembureaus

Op de druktekaart van de stembureaus is precies te zien in welk stembureau het nog lekker rustig is om te gaan stemmen. De gemeente Zoetermeer houdt van alle stembureaus die open zijn de hele dag bij hoeveel mensen er aanwezig zijn.

De druktekaart is hier te vinden: www.stembureausinzoetermeer.nl/map

Het overzicht van alle stembureaus in Zoetermeer is hier te vinden: zoetermeer.maps.arcgis.com/apps....=stembureaus

 

Lees ook ons speciale artikel over het Stemmen in braille op het Stadhuis-Forum: Stemmen-in-braille

 

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  Jeroen Stahlecker, Miroslav Buhac, Guus Pauwels

 

-advertenties-

-goede doel-