210211 Beeldmerk Week tegen Racisme en DiscriminatieDe Week tegen Racisme en Discriminatie vindt in Zoetermeer plaats van 21 t/m 26 maart. Zoetermeerders kunnen tijdens deze week deelnemen aan allerlei activiteiten die door Stichting iDb, i.s.m. de gemeente Zoetermeer, ILOZ en andere lokale samenwerkingspartners, worden georganiseerd.

De gemeente en het stadbestuur hebben preventie en bestrijding van discriminatie hoog op de agenda staan, want in Zoetermeer is geen plaats voor discriminatie en uitsluiting. Samen met inwoners en anderen die maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen, zet de gemeente zich in om van Zoetermeer een stad te maken waarin men elkaar met respect behandelt, begrip toont en waar ruimte is voor verschillen.


Programma Week tegen Racisme & Discriminatie

De Week tegen Racisme en Discriminatie biedt een divers activiteitenprogramma voor alle Zoetermeerders, van jong tot oud. Je vindt het programma hier. Er zijn onder andere kunstworkshops voor kinderen, een online Conferentie ‘Vertrouwen in de kracht van Zoetermeer’ en online gesprekken en debatten.
Partners van de Week tegen Racisme en Discriminatie zijn: Buurtwerk, CKC & Partners, Halte 2717, ILOZ, Museum De Voorde, Stichting Herdenking Slavernijverleden Zoetermeer, Stichting iDb, Stichting Piëzo en Stichting Rijk.

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-