20210312 23534Het Stadstheater verraste vrijdag 12 maart 8 verschillende inwoners van Zoetermeer met een persoonlijke serenade van cabaretière Kiki Schippers. De genomineerden werden om de beurt bezocht door Kiki, met een persoonlijk op maat gemaakt lied.


20210312 23527De maatregelen ter preventie van verdere verspreiding van het coronavirus gelden nu een jaar. Daarom wilde het Stadstheater hier iets positiefs tegenover zetten en werden uit talloze nominaties 8 Zoetermeerders gekozen die wel een opkikker konden gebruiken. Naast de serenade kregen de genomineerden ook allemaal een compleet gevulde borrelbox van theaterrestaurant STAGE kitchen & café.

Kiki Schippers zou eigenlijk deze avond een voorstelling hebben gespeeld in het Stadstheater. Zij was meteen bereid om met haar gitaar in de limousine te stappen en langs alle genomineerden te gaan voor de serenade. Kiki: “Het is goed om zo toch nog wat contact te hebben met je publiek. Ik wil deze mensen vandaag graag een kleine lach meegeven, daar zijn ze wel aan toe!”

In 3 uur tijd rijden ze langs de adressen in Zoetermeer, van Oosterheem tot Rokkeveen en alles daartussen. De genomineerden moesten vandaag thuis zijn, maar hadden nog geen idee waarvoor. Zij werden genomineerd door bijvoorbeeld vrienden, of een kleindochter, die er vervolgens voor zorgden dat ze met een smoesje thuis bleven.

Er worden video opnamen gemaakt van de optredens van Kiki, die later weer via de site van het Stadstheater te zien zijn.


Veel betrokken verhalen

Hilko Folkeringa, directeur van het Stadstheater, las met plezier alle 35 nominaties. “Er zaten veel betrokken verhalen tussen, verdrietige verhalen, maar ook hele positieve verhalen over mensen die zich volledig inzetten om anderen te helpen in deze crisis. Leuk om hier op deze manier een positieve draai aan te geven en deze mensen even een leuk moment te bezorgen!”

Sinds de start van de tweede lockdown gebeurt er nog maar weinig in het theater. Soms is er wel een opname of livestream show, waar geen publiek bij aanwezig kan zijn, maar volle zalen zijn er al ruim een jaar niet meer bij. Folkeringa maakt zich dan ook wel zorgen over komend seizoen. “Het is heel lastig te plannen, omdat je steeds niet weet wat dan de maatregelen zullen zijn. Ook zien we dat voorstellingen nu ook gewoon teruggetrokken worden, dat producenten het niet meer zien zitten. Vanaf september hebben we alweer een hele programmering staan, maar de vraag is steeds wat er kan doorgaan en wat toch nog uitvalt.” Toch is Folkeringa positief over de toekomst: “Het theater blijft zéker overeind! Al moet er bezuinigd worden en is er nu geen plek voor investeringen, het theater zal blijven en weer volle zalen verwelkomen!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-