impressie islamitisch centrum olof palmelaanDe bouw van de nieuwe moskee van Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer aan de Olof Palmelaan loopt vertraging op. De Raad van State moet het beroep tegen de aangevraagde vergunningen behandelen, maar heeft hier nog geen tijd voor.

Het bestemmingsplan voor de moskee is op 20 april 2020 door de gemeenteraad vastgesteld. Een dag erna is de omgevingsvergunning verleend en het verkeersbesluit genomen. Tegen deze besluiten is beroep ingesteld, verwacht werd dat de Raad van State dit in maart 2021 zou afhandelen. De Raad heeft het echter druk met de behandeling van beroepszaken tegen diverse woningbouwprojecten. De behandeling van het beroep tegen de Zoetermeerse moskee staat nu gepland voor juni of in het derde kwartaal van 2021.

 

Nog meer vergunningen

Er zijn nog drie vergunningen nodig voor de bouw van het Islamitisch Centrum Zoetermeer: een kapvergunning, een watervergunning voor het realiseren van de overloopparkeerplaatsen en een watervergunning voor de bouw van het ICC.

De watervergunning voor de overloopparkeerplaatsen is toegekend en is onherroepelijk, hier kan geen bezwaar meer tegen worden gemaakt. Tegen de andere twee vergunningen is wel bezwaar ingediend. De kapvergunning moet nog behandeld worden door de rechtbank, zittingsdatum nog niet bekend en de Watervergunning bouw ICC is al beoordeeld door de bezwaarschriftencommissie van het Hoogheemraadschap. Deze beslissing moet nog wel door het college van het Hoogheemraadschap worden vastgesteld.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-