Studieplek Regenboog 2021 woensdag 01In het najaar van 2020 hebben Basisschool De Regenboog en Stichting Piëzo de handen ineengeslagen om de leerlingen die extra hulp nodig hebben te ondersteunen bij hun huiswerk.

Een groep enthousiaste vrijwilligers van Piëzo gingen elke maandag- en woensdagmiddag aan de slag om kinderen die moeite hebben met hun huiswerk te ondersteunen. Dit gebeurde tijdens de lockdown digitaal, nu de scholen weer gestart zijn, gebeurtStudieplek Regenboog 2021 woensdag 10 dit op school zelf.
Daarnaast boden zij extra ondersteuning in de noodopvang op school. Daardoor konden de leerkrachten zich concentreren op het geven van de digitale lessen en konden er veel kwetsbare kinderen op een verantwoorde manier in de school worden opgevangen.
Op de Regenboog zijn momenteel 6 vrijwilligers betrokken bij het project, die gezamenlijk twintig kinderen ondersteunen. Samen met school wordt er gekeken hoeveel en hoelang een kind ondersteuning nodig heeft. De vrijwilligers biedt niet alleen hulp met leerstof, maar ook in het leren leren en het plannen van het huiswerk. Na de afgesproken periode en evaluatie komt de plek vrij voor een nieuwe leerling.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief



-advertenties-

-goede doel-