StilteloosZoetermeerder Tom de Wijs studeert binnenkort af aan de Dutch Filmers Academy. Als afstudeerproject ontwikkelt hij de korte film Stilteloos. De film volgt de 10-jarige Bram, die lijdt aan tinnitus, oftewel oorsuizen, een gehooraandoening met een permanent gekmakend geluid.

Als Bram op zoek gaat naar de oorzaak van het geluid komt hij terecht in een vreemde sprookjesachtige wereld. In zijn zoektocht trotseert hij boosheid, concentratieverlies en slapeloosheid, waarna hij de confrontatie aangaat met de veroorzaker.

Helaas is de aandoening tinnitus een veelvoorkomend probleem. In Nederland lijden één op de drie mensen aan een vorm van tinnitus. Er is nog weinig bekend over de aandoening en er is nog geen remedie tegen gevonden. Nu onze samenleving steeds luider wordt, krijgen ook steeds meer kinderen er last van. Volgens een onderzoek van de Universiteit Antwerpen hebben drie van de vier kinderen wel eens last van een piep in de oren.

Tom wil met deze film de aandoening onder de aandacht brengen. De film laat de kijkers ervaren en ook horen hoe het is om tinnitus te hebben en hoe de 10-jarige Bram ermee omgaat. Tom wil met zijn films graag iets bijdragen aan de maatschappij en mensen iets leren. Om de film te realiseren is er geld nodig; voor een studentenproject is het niet mogelijk om subsidie aan te vragen. Daarom hangt de financiering van deze film af van crowdfunding. Wil je Tom en zijn crew steunen bij het realiseren van de film? Neem dan een kijkje op: www.voordekunst.nl/projecten/11865-stilteloos-een-shortfilm-over-tinnitus-1

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-