vrouwendag2021

Drie geportretteerde vrouwen: Roula, Femke en Sarah

Speciaal voor Internationale Vrouwendag gingen 21 trotse Zoetermeerse vrouwen op de foto en vertelden hun verhaal. De Bibliotheek Forum Zoetermeer zette samen met partners uit maatschappelijke, educatieve en culturele hoek deze fotoactie op.


vrouwendag2021 jokeJoke Mos, directeur van Forum Zoetermeer, opende de expositie in kleine kring: “Ik ben zeer onder de indruk van de vastberadenheid en kracht die uit de foto’s straalt. Alle inspirerende verhalen van deze trotse Zoetermeerse vrouwen zijn vanaf nu ook op de website te zien.”
De actie werd opgezet omdat het nu door corona niet mogelijk is om samen te komen op Vrouwendag. Maartje van Putten, Bibliotheek Zoetermeer, organiseerde de foto-actie: “Deze foto’s vertellen een heel sterk beeldverhaal, dat ook goed te delen is op social media en hopelijk veel mensen bereikt. Met deze foto- actie willen we vooral aandacht voor Vrouwendag vragen vanuit een positieve kant. We laten nu zien wat er wél goed gaat en waar vrouwen trots op zijn.”
De Zoetermeerse fotografe Wendy Pronk maakte van alle vrouwen prachtige portretten. De foto’s hangen nu in een trainingsruimte van de bibliotheek, maar worden wellicht later ook nog op een definitieve locatie gehangen. Wendy maakte mooie en krachtige portretten van de vrouwen, die in leeftijd verschillen van 13 tot 89 jaar.

 

Trots op mezelf

Drie geportretteerde vrouwen waren ook aanwezig bij de opening: Femke Boerkamp, Sarah Pronk en Roula Bakir. Femke: “Het was al heel leuk om na te denken over waar je het meest trots op bent, dat doe je niet zo vaak! Ik ben het meest trots op het vrijwilligerswerk dat ik doe naast mijn gezin en carrière. Ik kan zo echt iets voor een ander betekenen.”
Roula Bakir woont sinds 2014 in Nederland en is vrijwilliger bij Gilde Samenspraak. Roula: “Ik ben trots dat ik in Nederland een nieuw leven heb opgebouwd, de Nederlandse taal heb geleerd en een opleiding heb gevolgd. Ik ben er trots op een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen en anderen.” Sarah Pronk is het meest trots op haar creativiteit: “Ik ben vooral trots dat ik mijn creativiteit in veel verschillende vormen kan toepassen, zowel in mijn werk als privé. Als ik creatief bezig ben, dan ben ik helemaal in mijn element!”

 

Deel jouw verhaal

Joke Mos: “Er zijn natuurlijk nog veel meer trotse en sterke vrouwen in Zoetermeer, ik nodig hen uit om allemaal hun verhaal te vertellen en foto te delen! Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen van de vrouwen van Zoetermeer.”
Iedere vrouw in Zoetermeer mag haar eigen verhaal en foto delen op social media met de hashtag #TrotseZoetermeerseVrouwen.

Alle foto's en verhalen zijn te vinden op: www.bibliotheek-zoetermeer.nl/actueel/vrouwendag

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-