De vuinismannen in de straatOp IKC de Waterlelie in Rokkeveen werken de kleuters over het beroep van een vuilnisman. Ze leren hoe het afval gesorteerd wordt en spelen dit na. De vuilnismannen gaven graag een korte demonstratie van hun werk, onder applaus van de leerlingen.

De kleuters werden ‘s ochtends verrast door de vuilniswagen die door de straat reed. De groene containers werden geleegd. De werkmannen in de stoere oranje pakken gaven een korte demo. De kinderen weten al precies wat er allemaal in de groene containers hoort. In de klas wordt geleerd hoe het afval gesorteerd moet worden en in welke containers het hoort. In de gang van de school is een sorteerfabriek gemaakt met een soort lopende band. De kinderen sorteren hier de materialen. Ze dragen hierbij een geel werkjasje en werkhandschoenen en spelen na hoe het in het echt gaat.

Op het schoolplein wordt het afval met een grijper gepakt en in de vuilnisbak gedaan. Gelukkig ligt er niet veel rommel op het schoolplein, de kinderen weten hoe het hoort en gooien afval meteen weg in de prullenbak. De kleuters zijn vol van dit thema, veel van hen willen dan ook later als ze groot zijn ook vuilnisman worden.

Foto/PR: Linda Galle

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-