avondvierdaagse medaillesIn verband met de nog steeds zorgelijke situatie rond het coronavirus zal ook dit jaar geen ‘echte’ Avond4daagse plaatsvinden. Het goede nieuws is, dat er opnieuw een Home Edition wordt georganiseerd. Wandelaars kunnen hiermee zélf op pad om de routes te lopen.

De Home Edition is een samenwerkingsproject van de Nederlandse wandelbond (KNWB) met diverse regionale Avond4daagse organisaties, waaronder stichting Avond4daagse Zoetermeer. Jos van Uden, voorzitter van de Zoetermeerse Avond4daagse organisatie, licht toe: “Met de Home Edition bieden wij ook in Zoetermeer jong en oud de gelegenheid om een eigen Avond4daagse te lopen. Dus niet in hele grote groepen tegelijk, zoals normaal gebeurt, maar individueel met een vriendje, sportmaatje of met het gezin.”

De vier dagen kunnen worden gelopen in de periode tussen 29 maart en 30 juni. Tussen de eerste en de vierde dag mogen echter maximaal twee weken zitten – het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven… Ook hoeft niet per se ’s avonds of doordeweeks te worden gewandeld, maar kun je ook overdag of in het weekend op pad. Jos van Uden: "Natuurlijk gaan we niet op elke straathoek controleren of er wel gewandeld wordt, maar we gaan ervan uit dat mensen die meedoen, zich ook aan de opgegeven afstanden houden. Je bent natuurlijk pas echt trots op je medaille als je er ook voor gelopen hebt!"

Inschrijven kan vanaf half maart op de website van Avond4daagse Zoetermeer (www.avondvierdaagse-zoetermeer.nl). In verband met de betaling moet dat voor kinderen gebeuren door een ouder/verzorger. Zij vullen de namen van de deelnemers in. Per deelnemer bedragen de kosten €6,50. Voor dat bedrag krijgt de wandelaar iedere dag drie verschillende routes via de eRoutes app in de afstand die hij zelf kiest. Er kan worden gekozen voor 2½, 5 of 10 km. Afhankelijk van de omgeving waar hij woont, wisselen de routes in de app iedere dag. En na afronding van de vier dagen wandelen ontvangt iedere deelnemer de officiële Avond4daagse medaille thuis.

Wie op de hoogte wil blijven van de start van de inschrijving voor de Home Edition kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief op www.avond4daagse.nl/deelnemers/nieuwsbrief 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-