MGL0071 MGL0062Een brand bij het oude IBM gebouw, gevestigd aan de Boerhaavelaan in de wijk Driemanspolder, veroorzaakte zondagmiddag 28 februari een flinke rookontwikkeling. De brandweer meldde even voor 17 uur dat de brand onder controle was.

De binnen gekomen melding betrof brand in of  op het dak van het  al langer leegstaande gebouw. Eenmaal aangekomen bij het gebouw constateerden de hulpdiensten al een flinke rookontwikkeling. De brandweer schaalde na een half uur op naar middelbrand. De brandweer was aanwezig met twee tankwagens en een hoogwerker. Terwijl de brandweer alvast begon met blussen, probeerde de hoogwerker van bovenaf de brandhaard te ontdekken. De brandweer ging ervan uit dat er meerdere brandhaarden zouden zijn, gezien de sterke rookontwikkeling.

Dit is niet de eerste maal dat de brandweer naar dit pand werd geroepen, sinds de leegstand is er vaker brand geweest. Volgens de brandweervoorlichter gaat de gemeente met de eigenaar van het pand in overleg over de afdichting.

De Boerhaavelaan was vanaf de Van Stolberglaan richting Mandelabrug een tijd lang afgesloten voor verkeer.

Foto's: Robbert De Groot

-advertenties-

-goede doel-