20210221 181533Zoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week romige paddestoelen schotel.

Als je van paddenstoelen houdt dan  moet je  zeker dit recept zeker eens proberen! Je kunt hiervoor alle soorten paddenstoelen gebruiken die je in de supermarkt kan vinden. Deze romige paddenstoelen schotel kan je zo eten of eventueel met rijst erbij. Zelf eten we dit graag met zilvervliesrijst. Het recept is alleen voor de paddenstoelen schotel. De rijst kan je gewoon koken met de beschrijving op de verpakking. Voor 2 personen ongeveer 110 gram rijst aanhouden.

Ingrediënten voor 2 personen:

Paddenstoelen 450 g
2 teentjes knoflook
1 ui
Olijfolie, 1,5 el
Tomatenpuree, 1 el
Paprikapoeder, 1 el
Groentebouillon, 125 ml
Sojaroom, 100 ml
2 lente-uitjes
Bieslook, 15 g
Zout & Peper naar smaak

Bereiding:

1. Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze ongeveer 5 min. in een koekenpan zonder olie.
2. Pel terwijl de paddenstoelen op staan de knoflook en de ui, hak ze fijn en voeg ze aan de pan toe samen met de olie. Laat nog 3 min. bakken.
3. Roer er achtereenvolgens de tomatenpuree, paprikapoeder, groentebouillon en sojaroom door, en laat het nog even doorkoken.
4. Was de lente-uitjes en de bieslook, snijd ze in dunne ringen en doe 2/3 ervan in de pan.
5. Breng het gerecht op smaak met zout & peper en leg het op een bord. Bestrooi met de rest van de lente-ui en bieslook.

Eet Smakelijk!
Liefs, KellySchermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59 copy copy

Geen zin om te koken?
Bestel dan eens een keer bij Thai Signature in de Dorpsstraat
Kijk voor alle andere restaurants in Zoetermeer even op ons overzicht:
https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants

-advertenties-

-goede doel-