tempImage2r89LuVoedselgroep Oosterfaantje heeft vandaag 30 pallets diepgevroren vegetarische vleesvervangers gedoneerd gekregen. De stichting heeft eigen leden en andere voedselgroepen waaronder de voedselbank voorzien van producten. De stichting biedt nu Zoetermeerders de kans om voor 5,- een tas vol te komen ophalen

De Voedselgroep kreeg deze week te horen dat een producent van vegetarische vleesvervangers 30 pallets diepgevroren producten wilde doneren. Bestaande uit diverse soorten vervangers van bal gehakt, braadworsten tot schnitzels. Logistiek een hele uitdaging voor de stichting die de diepgevroren producten zo snel mogelijk wilde verdelen onder haar eigen leden maar ook andere groepen wilde voorzien. Vrijdagochtend werden alle leden van de stichting uitgenodigd om hun tas te komen vullen. Daarna was het de beurt aan diverse andere tempImageJlRc7Wvoedsel groepen waaronder de voedselbank Zoetermeer. Er werden zelfs voedselgroepen uit Stolwijk, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam uitgenodigd om voor hun leden producten op te halen. “We willen zo snel mogelijk alles uitdelen, aangezien het diepgevroren producten betreft. En op deze manier maken we zoveel mensen, die niet rond kunnen komen blij,” laat de stichting weten.

De eerste rit richting het bedrijf dat 40 kilometer buiten Zoetermeer is gevestigd, stond die ochtend al vroeg op de planning, maar het werd al snel duidelijk dat het met alleen de bus van de stichting ondoenlijk zou worden. Al snel kregen zij hulp van autobedrijf Kneppers die een bus inclusief chauffeur ter beschikking stelde. De stichting huurde daarnaast nog een kleine vrachtwagen. 's Middags kregen zij te horen dat ook Sweetlake Logistics, een verhuisbedrijf uit Zoetermeer, mee wilde rijden.

Voorzitster van de stichting Trijntje: "Het aanbod van diverse bedrijven om mee te rijden is geweldig. We mogen namelijk niet alleen de producten ophalen maar de plastic kratten waar het in zit moeten retour naar het bedrijf dat de spullen doneert”.

Oosterfaantje biedt de mogelijkheid om als niet lid een tas vol (dit zijn ongeveer 40 verpakkingen)  tegen een vergoeding van 5 euro op te komen halen op hun locatie aan het Zalkerbos nr 10-148, dit is een kelderbox.  De stichting is hier vrijdag aanwezig  tot 19:00, daarnaast zijn zij ook nog op zaterdag aanwezig.
Logo Oosterfaantje 300x156

-advertenties-

-goede doel-