152206695 460729011786747 1331323873354402922 nVanaf 4 maart opent in de Dorpsstraat op nummer 99c Blackbird.bakery een voorlopige locatie. Over acht maanden verhuizen zij naar hun definitieve locatie op het Horecaplein in de Dorpsstraat. Blackbird.bakery biedt naast patisserie producten zelf gebakken zuurdesem brood aan.

Blackbird.bakery maakt hun producten met ingrediënten van lokale ondernemers en producten worden zo puur mogelijk bereid. Zo bestaat hun zuurdesembrood, maar uit vier ingrediënten, waarvan er twee bij molen ‘De Hoop’ vandaan komen. Naast het aanbod dat in de winkel verkrijgbaar is werkt de bakery ook in opdracht.

Schermafbeelding 2021 02 23 om 16.24.37Het gezicht achter de zaak is Merel van der Vlis die al van kinds af aan gek is op lekker eten. En al vroeg droomde van een eigen bakkerij. Die droom kwam steeds dichter bij na het afronden van de opleiding patisserie. Ze begon met het maken van taarten in opdracht vanuit huis. Daar kwamen de zuurdesembroden en kleine heerlijkheden zoals macarons en petitfours bij, aangevuld met ontbijt op bestelling. In december 2020 kreeg de jonge onderneemster de mogelijkheid om op de zaterdag en zondag haar producten te verkopen bij de stadsboerderij in de wijk Meerzicht, in de winkel van Tuingezel. Met het pand in de Dorpsstraat komt haar droom: wonen aan de bakkerij waar mensen mee kunnen kijken naar het broodbak proces steeds dichterbij.

Unknown copy copyDe definitieve locatie op het horeca plein is echter pas over 8 maanden beschikbaar. Ondertussen groeit ze uit haar jasje, de mogelijkheid om tijdelijk op nummer 99c te gaan zitten kwam op een perfect moment. Op het Horecaplein hoopt ze straks de bakery verder uit te breiden zodat mensen de mogelijkheid hebben een drankje met broodplank te nuttigen.

 

-advertenties-

-goede doel-