IMG 7708

Jumbo Meerzicht en Middin hebben elkaar sinds oktober vorig jaar gevonden in een mooie samenwerking. Jumbo en Middin bieden mensen met een lichte beperking voor één ochtend in de week een fijne werkplek in de maatschappij.

Coördinator Marjolein van der Heuvel van Middin aan het Vrouwenhuiswaard en filiaalmanager Ramon Groenendijk van Jumbo Meerzicht hebben samen een mooi project opgestart. Middin biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om te werken met leerlijnen en ervaring op te doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld werken in een keuken, magazijn, met dieren, computers, in het groen of met mensen en nu ook bij de Jumbo in Meerzicht.

Bij de Jumbo in winkelcentrum Meerzicht komt elke dinsdagochtend een groep van 6 personen onder begeleiding van Cindy Barriel van Middin met veel plezier werken. De één heeft hierbij meer begeleiding en aansturing nodig dan de ander, maar allemaal werken ze vol trots bij de Jumbo, met hun gele jumbo shirt en naamkaartje horen ze er echt helemaal bij. De Middin medewerkers vinden het geweldig om mensen te helpen en bijvoorbeeld artikelen voor hen te pakken. Ook zorgen zij ervoor dat de artikelen netjes in het schap staan, door bijvoorbeeld de spullen in het vak naar voren te halen zodat het weer helemaal vol lijkt. 

Ramon: "Het is fijn om deze mensen een plekje in de maatschappij te geven. Ik zie hoe ze zich ontwikkelen, dat is een mooi groeiproces. 'De leukste boodschap', de leus van de Jumbo, is hier ook heel toepasselijk!" 

IMG 7703IMG 7705IMG 7707

Tekst en Foto’s Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-