woning nieuwDe gemeente Zoetermeer staat garant voor een lening van € 10.500.000,- aan De Goede Woning (DGW). Volgens het college is er weinig risico voor de gemeente, omdat de lening geborgd wordt door het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.


De Goede Woning heeft voor nieuwbouw, onderhoud en verduurzamen aanvullende financiering van ruim 10 miljoen nodig. Zij sluiten hiervoor een lening af bij de Nederlandse Waterschapsbank met een looptijd van 9 jaar vanaf 5 maart 2021. De gemeente Zoetermeer krijgt een achtervangpositie voor deze lening.
Het is gebruikelijk dat gemeenten op deze manier garant staan voor leningen van woningcorporaties, dit zorgt er namelijk voor dat woningcorporaties tegen aantrekkelijke voorwaarden geld kunnen lenen. Met de lening kan De Goede Woning nu weer uitvoering geven aan het gemeentelijk (woon)beleid en de lokale prestatieafspraken.

De gemeente heeft de financiële positie van De Goede Woning getoetst op basis van de laatst vastgestelde jaarrekening (2019). Op basis van deze toets blijkt dat De Goede Woning financieel gezond en solide is.

 

Meer lezen over woningbouwprojecten in Zoetermeer? Kijk op Overzicht-nieuwbouw

-advertenties-

-goede doel-