Joshua JasmijnZaterdag 20 februari gaat de 1ste editie van de stadswandeling079 van start. De wandeling is een initiatief van Jasmijn en Joshua, geboren en getogen Zoetermeerders, die daarmee een combinatie maken tussen beweging, een uitje en het steunen van de horeca.


Een wandelroute van het Stadshart richting Dorpsstraat en terug

Het concept van de stadswandeling bestaat uit een wandelroute van 6 kilometer die loopt van het Stadshart richting Dorpsstraat en weer terug naar het Stadshart. De route is zo uitgestippeld dat je vooral door het groen loopt en bekende punten aan doet. Daarbij doe je verschillende horecagelegenheden aan die speciaal voor de wandelaars een leuke versnapering aanbieden, variërend van koffie met lekkers tot een patatje, waarbij de prijs per aanbod vastgelegd is op €5,-. Dit weekend kun je de route lopen op zaterdag en zondag waarbij de keuze is uit twee tijdsloten, een vroege en late middag editie. Naast de routebeschrijving ontvang je ook een pubquiz vol met vragen over plekken die je in de route tegenkomt.

 

Contact met horecaondernemers opgenomen

Jasmijn en Joshua werden geïnspireerd na het lopen van een stadswandeling in Rotterdam. Jasmijn kende de jongen achter die route en nam contact met hem op. Via hem werden ze geïntroduceerd aan de overkoepelende organisatie achter het stadswandeling concept. De default copyorganisatie begeleidt Jasmijn en Joshua met het opzetten van de Zoetermeerse editie. Joshua: ”Wij hebben zelf de route uitgestippeld en contact met de horecaondernemers opgenomen, deze reageerden enthousiast. Samen met de horecaondernemers hebben we een gevarieerd aanbod van gerechtjes opgesteld. De marketing en inschrijvingen worden door de overkoepelende organisatie geregeld. Per tijdslot zijn er 50 plekken beschikbaar wat het totaal op 200 personen brengt. De inschrijvingen stromen binnen en de animo is groot.”

De wandelroute voor dit weekend is een groot succes zo blijkt, ze zijn helemaal vol en aanmelden is niet meer mogelijk. Het stel heeft inmiddels al een nieuwe route klaarliggen. “De ambitie is om meerdere routes per weekenddag te gaan aanbieden, door verschillende delen van Zoetermeer. Waarbij de wandelaars elkaar niet kruisen, zo kunnen we meer wandelaars een plek aanbieden en hebben meer horecagelegenheden de kans zichzelf laten zien. We denken daarbij aan vier á vijf routes per tijdslot en twee tijdsloten per dag in het weekeind. We wachten eerst op alle reacties over hoe wandelaars en horeca het hebben ervaren, maar zitten vol ideeën”, vertelt Joshua enthousiast.

Samen wandelen

Joshua en Jasmijn zijn begin twintig en studeren allebei, Jasmijn doet een master Marketing Management  in Rotterdam, Joshua doet Schermafbeelding 2021 02 17 om 15.33.51een opleiding communicatie en mediadesign aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast werkt hij in de horeca in Zoetermeer, waardoor het idee om dit samen met horeca op te zetten is ontstaan. Naast hun drukke bestaan wandelen ze samen regelmatig, variërend van stadswandeling tot een wandelweekend op een van de Nederlandse eilanden.

Wil je ook een keer een wandelroute lopen, ga dan naar de facebookpagina van de organisatie:
https://www.facebook.com/De-Stadswandeling079-322772389173279

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-