nieuwbouw algemeenDoor het woningtekort in Zoetermeer is het nodig om op kort termijn een groot aantal woningen te bouwen om aan de woonwensen van de inwoners te voldoen. Diverse nieuwbouwprojecten staan in de planning maar voordat een project daadwerkelijk van start gaat, moeten verschillende fases doorlopen worden.

In de planning

Stadshart – Engelandlaan 140 & 270
Aan de Engelandlaan staan 2 nieuwbouwprojecten in de planning. Op de locatie ter hoogte van nummer 140 (nu een grasveld) is De Goede Woning voornemens een appartementencomplex te bouwen met 85 woningen in de sociale huursector. Op nummer 270 bevindt zich nu kantoorgebouw Ypsilon. Hier is projectontwikkelaar van plan een woontoren te realiseren met 132 studio’s en 18 appartementen voor starters, studenten en overige eenpersoonshuishoudens. De diverse vergunningen zijn in aanvraag en het bestemminsplan wordt op kort termijn opgesteld.

Dorp – Eerste Stationsstraat 185
Op de plek van het voormalige kantoor van ERA staat woningbouw gepland. Projectontwikkelaar Arthur Armstrong is voornemens op deze locatie een appartementengebouw te ontwikkelen met een hoog en twee lagere bouwdelen. Het plan is om hier zowel koop- als huurappartementen te realiseren. In januari heeft de gemeente informatie aan omwonenden verstuurd met een uitnodiging tot online samenspraak woensdag 17 februari.

Rokkeveen – Kleurlaan/Paletsingel
Op de hoek van de Kleurlaan, grenzend aan de Paletsingel, bouwt De Goede Woning 62 appartementen voor de sociale huurmarkt. Als de benodigde grondexploitatie en vergunningen rond zijn, start de bouw in het derde kwartaal van dit jaar.


Verbouwingen

Kantoren en leegstaande panden worden verbouwd tot appartementen. De voormalige dansschool aan de Akkerdreef is getransformeerd tot een appartementencomplex met studio’s die onlangs opgeleverd zijn. In Oosterheem is een deel van een voormalige school verbouwd naar appartementen en recent opgeleverd. In het Stadshart is project Hart van 079 in volle gang. Hier worden kantoren omgebouwd tot turn-key huurappartementen. Het eerste deel is opgeleverd; er zijn nog appartementen te huur.


In aanbouw

Project Leeuwenhoeve aan de Zegwaarteseweg, project Nieuwe Dorp aan de Rokkeveenseweg en project Rockade in Rokkeveen zijn onlangs gestart met de bouw. Bij de laatste twee projecten zijn nog woningen beschikbaar.


Tekst: Mariëlle Mets

Meer informatie over de diverse nieuwbouwprojecten in Zoetermeer: Overzicht Nieuwbouw

-advertenties-

-goede doel-