yvz schaatsbaanDe natuurijsbaan van YVZ kan nog niet open, de baan is nog te gevaarlijk. IJsvereniging Zoetermeer heeft een natuurijsbaan in het Buytenpark, die nu elke dag gecontroleerd wordt. De leden hopen dat de baan zo snel mogelijk open kan.


De natuurijsbaan, De Doorloper, is de 400 meter baan bij het clubhuis van YVZ aan het Buytenpark. De club hoopte woensdag al te kunnen schaatsen op het natuurijs, maar de leden moeten nog even wachten.

 

Alleen (natuurijs)leden

De baan is alleen toegankelijk voor (natuurijs)leden van YVZ, de vereniging heeft tijdelijk een stop op het inschrijven van het natuurijs lidmaatschap, na massale aanvragen de laatste dagen. Een natuurijslidmaatschap kost € 5,- voor een seizoen.

Om het schaatsen ook coronaveilig te houden moeten de leden vooraf een schaatsblok inplannen via de website. Per blok worden er max 50 personen toegelaten. Het clubhuis blijft gesloten vanwege de coronamaatregelen en Koek & Zopie is alleen af te halen.
Ook de trainingen die normaliter plaatsvinden op de Uithof en de SilverDome zullen op de natuurijsbaan worden gehouden als deze open kan gaan.

Foto: Natuurijsbaan YVZ, Facebook YVZ

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-