Foto opening biebNa maanden van voorbereiding was er maandag, op de eerste schooldag dat álle kinderen weer kwamen, een feestelijke opening van de eigen bibliotheek op de Paulusschool. De leerkrachten werkten samen met medewerkers van de bibliotheek Zoetermeer om een mooie bibliotheek in te richten in de aula.

Er moest ten eerste ruimte gemaakt worden in de aula, oude boeken zijn verkocht en weggegooid, kasten ook. Daarna zijn de nieuwe kasten uitgezocht in passende Pauluskleuren. Het allerleukste was het uitkiezen en uitpakken van de boeken en het inrichten van de kasten.

Foto opening bieb 2Het programma voor de opening moest op het laatste moment veranderd worden omdat de kinderen niet met andere groepen mogen samenkomen. In de klassen is eerst een filmpje gekeken met een grappig toneelstuk van juffen, meesters en kinderen. Ook was er een filmpje waarin bibliotheekmeester Jeroen aan alle groepen uitlegde hoe de bibliotheek op school werkt. Er zijn gelukkig genoeg vrijwilligers gevonden om de bibliotheek iedere ochtend te kunnen openen.

Steeds als een andere groep naar de aula kwam, zat juf Marieke verstopt in de bieb een boek te lezen en daarna zongen alle kinderen het nieuwe bibliotheek-lied van juf Carla. Na het doorknippen van een lint mochten eíndelijk de boeken bekeken worden! Een paar reacties: "Wow, informatieboeken, daar hou ik echt van!", en: "Yes, dat is mijn lievelingsboek!", "Mogen we deze boeken dan lénen?" Alle kinderen kregen een echte Paulus-boekenlegger cadeau.

Bij de groepen 1/2 werd voorgelezen uit het boek 'Kikker in de kou', de kleuters keken hun ogen uit bij al die mooie boeken.

-advertenties-

-goede doel-