joachim piezo

In Corona tijd zijn veel ouderen eenzaam. Stichting Piëzo heeft een aantal projecten lopen waar enthousiaste stagiaires actief zijn. Bijvoorbeeld Joachim, die als onderdeel van zijn HBO-stage Social Work een keer in de week in Buytenwegh heerlijke soep bereidt voor ouderen.

piezo nederlandse lesDe ouderen komen met maximaal twee personen per keer naar Piëzo. Tijdens het kopje soep gaat hij in gesprek met de ouderen en zorgt ervoor dat ze zich minder eenzaam voelen. Behalve Joachim zijn er nog diverse andere MBO en HBO studenten vanuit verschillende studierichtingen die stage lopen bij Piëzo. Sociaal cultureel medewerkster Milou van Loenen: “De meeste organisaties zijn op dit moment nog gesloten waardoor het vinden van een stage plek moeilijk is. 

Bij Piëzo zijn de studenten actief bij het koken, bezorgen van maaltijden of bij de VoorleesExpress. Vanuit huis geven ze bijvoorbeeld Nederlandse les of huiswerkbegeleiding aan jongeren”.

Neem voor meer informatie contact op met Milou van Loenen, 06 11715238, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-