IMG 1812 copyGezamenlijk eten met heel de straat, is door corona allang niet meer mogelijk. Maar wel als je de foodtruck ‘Rollend Genieten’ van Maijckel de Bruijn uitnodigt. Op verzoek parkeert Maijckel zijn imposante truck waarna de gasten binnen tijdsloten van 5 minuten per klant kunnen bestellen.

De foodtruck die gespecialiseerd is in Amerikaanse Smoked gerechten is te bestellen via de site buurtkeukens.nl. Mensen kunnen via de site hun bestellingen opgegeven en als het minimum bestelbedrag is bereikt, komt de truck ook daadwerkelijk op locatie. Binnen korte tijd helpen Maijckel en zijn vrouw twee klanten per 5 minuten aan hun bestelde gerecht.

 

Normaal staan we in de zomer op evenementen

Schermafbeelding 2021 02 06 om 18.28.51Maijckel: ”Het concept slaat enorm aan. Vaak worden wij gevraagd als een buurt of straat een pubquiz organiseert. Eerst lekker eten halen en daarna gezamenlijk online pubquizzen. Inmiddels zijn wij tot half maart elke zaterdag geboekt. Het is flink aanpoten om snel te arriveren, alles neer te zetten en weer af te bouwen in zo kort mogelijke tijd. Vanwege de voorbereiding doen we dan ook maar twee locaties per week."
Normaal staat Maijckel met zijn truck zomers op diverse evenementen en festivals, voornamelijk op Amerikaanse car en rock&roll evenementen, waar hij met zijn imposante Dodge Ram truck, grote smoker en Amerikaanse gerechten zoals burgers, pulled pork en pork belly past in het concept. Door corona en het stilvallen van de evenementen richt Maijckel zich nu op het buurtkeuken concept. Hij breidde zijn menu er speciaal voor uit met vega varianten en een kindermenu zodat het hele gezin samen kan eten.

 

Een geweldig initiatief

Schermafbeelding 2021 02 06 om 18.31.57 copyLindsay uit de Balthasarschans in de wijk Noordhove vroeg Rollend Genieten om in haar straat te komen staan. “Ik zag een facebook bericht van Maijckel op de groep 'Help de kleine ondernemer’. Dat vond ik zo leuk dat ik contact heb opgenomen. Een oproep in de buurt WhatsApp groep zorgde voor enthousiaste reacties en de nodige bestellingen. Een buurman stelde zijn carport beschikbaar toen bleek dat de truck en smoker niet op de openbare weg mochten staan. Helemaal geweldig!", vertelt Lindsay. ”De buurman zette speciaal nog een vuurschaal bij zijn carport zodat iedereen even kon opwarmen.” Met de Amerikaanse achtergrond muziek van Maijckel erbij werd het wachten in de kou nog gezellig ook.

Niet alleen mensen uit de straat of wijk plaatsten een bestelling,  Patricia kwam speciaal uit Palenstein om haar pulled chicken, burger en nachos op te halen. Patricia: “Dit is toch helemaal top! Een geweldig initiatief daar moeten er meer van komen, het liefst voor mijn deur.” Na Patricia staat al snel de volgende klant aan de kraam. Zij kwam speciaal vanuit Oosterheem gereden omdat gerechten zonder gluten bestellen mogelijk was. Zo kan haar dochtertje  mee-eten.  

 

Van Hobby naar onderneming

Schermafbeelding 2021 02 06 om 18.26.02Maijckel maakte 5 jaar geleden de stap om van zijn hobby een onderneming te maken. Hij verbouwde een paardentrailer om naar een mobiele keuken vanwaar de gerechten klaargemaakt en verkocht worden. De loopplank verbouwde hij naar een bar zodat er interactie met de klanten is. Naast de trailer staat zijn trots, ‘de smoker’. Mensen denken vaak dat een barbecue en een smoker hetzelfde is maar dat is absoluut niet zo. “Bij een smoker ligt het product niet direct op de hittebron, de garing gebeurt puur door de rook. Een hamburger kan iedereen wel bakken, maar een burger naar rookhout laten smaken is een andere discipline”, legt Maijckel uit.   


 Tekst: Monica Lausberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-