PHOTO 2021 01 26 18 05 02

Op de foto v.l.n.r: Floris, Nicky, Jurian en Jelle

Starten als ondernemer tijdens een pandemie is een hele uitdaging. Toch pakken vier Zoetermeerse jongens deze kans met beide handen aan. Zoetermeer actief sprak met de mannen, die sinds 1 februari startte met Fruity Fruits.

Eerst even kennismaken met de mannen achter het bedrijf

Ik ben Jurian Koevoets en samen met Nicky, Jelle en Floris zijn wij gestart met ons bedrijf. Wij zijn 20 en 21 jaar oud en al jarenlang een hechte vriendengroep. We leerden elkaar een jaar of acht geleden kennen op de voetbalvereniging. Daarnaast werken we allemaal naast onze studie bij dezelfde supermarkt. Floris en ik studeren bedrijfskunde, Jelle International Business Administration, Nicky doet ICT. Vorig jaar hebben we besloten gezamenlijk een bedrijf op te starten, dit werd Fruity Fruits.

Wat is de reden dat jullie een nieuw bedrijf zijn gestart?

Tijdens de eerste uitbraak van corona vorig jaar maart merkten we dat klanten in de supermarkt mopperden als er fruit en groenten fruityproducten op waren. En mensen kochten steeds meer producten online dingen om volle winkels te mijden. We dachten ‘als wij nu groenten en fruit online gaan aanbieden in combinatie met thuisbezorgen dan grijpen mensen niet meer mis’. We hebben toen een Facebookpagina aangemaakt en zijn fruitboxen en losse producten gaan aanbieden. Dit werd positief ontvangen en bestellingen liepen binnen, alleen bleken we ons verkeken te hebben op bepaalde randzaken. En zijn daarom in de zomer offline gegaan om een goed businessplan, website en daarbij horende acties verder te nemen. Vanaf 1 februari 2021 zijn we weer van start gegaan met verkoop en bezorgen, klanten van vorig jaar keerden gelijk weer terug. Een teken voor ons mensen dat mensen tevreden waren over onze product en service.

Wat voor bedrijf is Fruity Fruits?

fruitboxFruity Fruits is een online webwinkel voor groente- en fruitproducten. Wij specialiseren ons in het aanbieden van diverse boxen zoals fruit-, maaltijd-, salade- en soep boxen. Waarbij de klant alle producten inclusief bereidingswijze aangeleverd krijgen. Buiten de particuliere klanten willen we ons gaan richten op de zakelijke markt, bijvoorbeeld het leveren aan bedrijfskantines of relatiegeschenken. Je kunt hierbij denken aan attenties voor medewerkers. Wij hebben voor een bedrijf al eens een smoothieboxen mogen verzorgen. Daar kregen we erg enthousiaste reacties op. Vooral nu met het thuiswerken kan iedereen een gezond tussendoortje goed gebruiken. Voor nu bezorgen wij alleen nog op de dinsdag en vrijdag uitsluitend nog in de regio Zoetermeer en Den Haag.

 

Wat zijn je verwachtingen als de corona ellende afgelopen is?

Hopelijk hebben we dan een goede basis neergezet om de zaak verder uit te bouwen. Ons doel is om ons alle vier fulltime in te zetten voor Fruity Fruits. En dit uit te laten groeien naar een landelijk opererend bedrijf.

 Tekst: Monica Lausberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-