kantoor abn amroAan de Luxemburglaan 1-15 in Zoetermeer verrijst over enkele jaren een woontoren met circa 150 appartementen om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar woningen. Nu staat op deze plaats nog het kantoor van ABN AMRO.


Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het ABN AMRO kantoor om er een mix van huur- en koopappartementen te ontwikkelen. ABN AMRO huurt dit kantoor nog enkele jaren van Janssen de Jong Projectontwikkeling. De komende maanden worden de mogelijkheden bekeken voor tijdelijke verhuur van een deel van het pand aan andere bedrijven. Na de uiteindelijke verhuizing van ABN AMRO, wordt het kantoor gesloopt en kan de bouw van de woontoren starten.

 

Aansluiten bij woningbehoefte

Arjan van der Neut, regiomanager West bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Met de ontwikkeling van duurzame en betaalbare woningen sluiten we aan bij de lokale en regionale woningbehoefte.” De woningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens, zoals starters, middeninkomens en empty nesters. Van de te realiseren appartementen zullen er minimaal 60 als middeldure huur worden gerealiseerd. Deze woningen worden afgenomen door Stienstra Wonen. Het overige deel bestaat uit koopappartementen.

 

Mobiliteitsconcept

Janssen de Jong Projectontwikkeling onderzoekt de mogelijkheid van een innovatief mobiliteitsconcept. De Woontoren ligt dicht bij alle voorzieningen in het Stadshart met openbaar vervoer praktisch voor de deur. In plaats van het aanbieden van parkeerplaatsen wordt gedacht aan ‘Mobility as a Service’ (MaaS), zoals elektrische deelauto’s en bakfietsen.

 

Meer informatie over de nieuwbouwprojecten in Zoetermeer:  Overzicht Nieuwbouw

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-